Hastag

#Visualitzadors / #VisualitzadorsEnLluita / #BCNsealquila / #BCNeslloga / #SeAlquilaBarcelona / #EsLlogaBarcelona / #BCNpelsveïns / #Gentrificació

Dóna'ns suport!

Si vols donar-nos suport, introdueix el teu correu electrònic:

Delivered by FeedBurner

Entrada destacada

MANIFEST: PER LA CONTINUÏTAT DE L’ENCÀRREC DE L’AJUNTAMENT DE VISUALITZADORS DE PISOS TURÍSTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

QUI SOM ELS VISUALITZADORS?   La figura del Visualitzador neix el juny de 2016 mitjançant un Pla d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona...

dimecres, 14 de novembre del 2018

Acció divendres 26 octubre

El divendres 26 d'octubre es va celebrar un Ple Municipal de l'ajuntament de Barcelona on es va parlar, entre d'altres temes, de la plantilla de visualitzadors/es de pisos turístics.


Durant el Ple part de plantilla de visualitzadors/es va fer acte de presència per tal de manifestar el seu desacord amb la finalització d'aquest departament el 31 de desembre.



Esquerra Republicana de Catalunya va defensar la continuïtat d'aquest departament al·legant:

  1. La bona feina realitzada per l'equip de visualitzadors/es durant l'any i mig de projecte, així com l'experiència ja adquirida.
  2. Que el problema dels pisos turístics segueix sent una preocupació actual i que, per tant, té conseqüències negatives per a tota la ciutadania de Barcelona. 


Després d'aquest Ple Municipal, la resposta que es va tenir va ser la següent.


Acord perquè es mantingui la plantilla de visualitzadors

Unanimitat de tots els partits perquè es mantingui la plantilla de visualitzadors de pisos turístics il·legals. La proposició d’ERC reclama que el consistori garanteixi els llocs de feina de les 40 persones que es dediquen a aquesta activitat. També l’equip de govern hi ha donat suport i ha dit que farà tot el possible per garantir que aquestes persones puguin continuar treballant."






dimecres, 24 d’octubre del 2018

La continuïtat dels visualitzadors de pisos turístics, en suspens


Els visualitzadors de pisos turístics il·legals temen pel seu futur. Els treballadors han denunciat que a partir del 2019 l’Ajuntament no comptarà amb les 40 persones contractades per B:SM per a aquest servei, que busca pisos turístics il·legals a Barcelona. 14 treballadors tenen contracte d’obra i servei i, segons els sindicats, es quedaran sense feina l’1 de gener del 2019. La resta, personal fix de B:SM, hauria de ser reubicat a altres tasques.

En un comunicat, els treballadors reclamen “la continuïtat de la nostra presència al carrer” com a suport als inspectors municipals. La figura dels visualitzadors es va posar en marxa el juny del 2016 amb 20 persones, i el maig del 2017 es va ampliar amb 20 treballadors més després d’un acord amb ERC. Segons el Comitè d’Empresa de B:SM, durant tot aquest temps s’ha demostrat “l’eficàcia del servei” amb més de 3.000 anuncis de pisos turístics il·legals que s’han retirat.




El govern Colau diu que mantindrà el servei

Fonts municipals asseguren, però, que el servei es mantindrà “sense cap mena de dubte”. Les mateixes fonts afegeixen que la continuïtat d’aquest servei, que disposa de 40 treballadors, és “inqüestionable”. També expliquen que s’està treballant a millorar la gestió del servei i que “es contractarà des de l’Ajuntament” per consolidar el servei, una explicació que els sindicats posen en qüestió perquè recorden que B:SM també és l’Ajuntament.


ERC porta el debat al plenari

El Grup Municipal d’ERC farà parlar el govern municipal sobre aquest assumpte en el ple d’aquest divendres. Els republicans presentaran una proposició que demana seguir lluitant contra els pisos turístics il·legals i mantenir els 40 treballadors que fan de visualitzadors.


La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha criticat que l’Ajuntament faci aquest canvi “sense justificació” i que alteri un servei que “ha fet bona feina”. “No entenc per què ara es retallen”, ha valorat el socialista Jaume Collboni, que ha anunciat que demanaran explicacions al govern municipal.




Font "BTV".

Per veure la noticia original

dissabte, 20 d’octubre del 2018

EL COMITÉ D'EMPRESA DE B:SM

Barcelona a 19 d'octubre de 2018

Des del comitè d'Empresa de B:SM volem traslladar la nostra absoluta disconformitat amb la decisió presa per part de l'Ajuntament de Barcelona de retirar ell servei de Vsualitzadors/es a l'empresa pública Barcelona Serveis Municipals rescindint d'aquesta manera l'encàrrec que tenia de l'abril de l'any passat. Durant el primer any i mig de durada que ha tingut el servei s'han comptabilitzat més de 15000 expedients oberts de pisos destinats a lloguer turístic, incloent els més dels 3000 anuncis de pisos sense llicència retirats, rebent elogis pel treball realitzat per part d'Urbanisme i del mateix Consistori.

Com a treballadors i treballadores públics tenim el deure de defensar el servei que considerem que no només és necessari a la ciutat, sinó que ha quedat més que demostrada la seva eficàcia. El servei públic garanteix que no es produeixin fraus a través del lloguer turístic, defensant d'aquesta manera l'entorn de la ciutat i evitant l'increment del preu dels lloguers de la ciutadania de Barcelona.

El Comitè d'Empresa lluitarà per la continuïtat del servei i la defensa dels llocs de treball d'aquest col·lectiu fins a esgotar totes les vies possibles.

Així mateix, volem traslladar el nostre màxim suport al manifest dels treballadors i treballadores per aquesta injusta decisió.


- Per veure l'arxiu PDF en castella -

B:SM EN LLUITA / B:SM EN LUCHA

Companys i companyes, com molts ja sabeu, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit no renovar l’encàrrec de Visualitzadors a BSM.

Aquesta decisió no només repercuteix als treballadors/es d’aquesta Unitat, si no que ens afecta a TOTS/ES, doncs s’hauran de recol·locar a 27 treballadors/es i això voldrà dir que hi hauran 27 treballadors/es eventuals que possiblement no podran renovar el seu contracte amb la conseqüent dificultat afegida del que això voldrà dir per la resta de la plantilla:
serà més difícil poder optar a una nova promoció, en departaments on la empresa està reduint des de fa anys el nombre de personal, aquest tornarà a augmentar en contra del que preten l’empresa, i per descomptat ens afecta a tots/es qualsevol ingrés econòmic que perdi BSM a l’hora de complir amb els objectius.
És per tot això i per solidaritat amb els companys/es que és molt important que ens ajudeu i participeu a la campanya que estem portant a terme a través de Twitter amb el hastagh #Bcnpelveïns. És quelcom fàcil, còmode i que us portarà poca estona y té força resò.

Entra a Twitter i retwiteja els missatges amb el hastagh #Bcnpelsveïns o publica els teus posant sempre davant aquesta etiqueta (hastagh) #Bcnpelsveïns.

La pressió sobre l’Ajuntament perquè es tiri enrere i renovi l’encàrrec, és bàsica.

Demostrem de què som capaços els companys i companyes de BSM.


BSM EN LLUITA!!!!


COMITÉ D’EMPRESA BSM.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Compañeras y compañeros, como muchos ya sabéis, el Ayuntamiento de Barcelona ha decidido no renovar el encargo de visualizadores a BSM

Esa decisión no repercute solamente en los trabajadores/as de dicha unidad, esa decisión nos afecta a TODOS/AS, ya que se han de recolocar a 27 trabajadores/as y eso significa que habrán 27 trabajadores/as eventuales que seguramente no podrán renovar su contrato, eso supone que será más difícil poder ganar una promoción, que departamentos donde la empresa viene reduciendo plantilla a lo largo de los años vuelvan a tener un número elevado para la empresa, y por supuesto, nos afecta cualquier ingreso económico que pierda BSM a la hora de cumplir objetivos.

Por todo esto, os pedimos que participéis de la campaña que se está llevando en Twitter con el hastagh #Bcnpelveïns, es algo fácil, cómodo y que os llevará poco tiempo. 

Entra en Twitter y retwiitea los mensajes con el hastagh #Bcnpelsveïns o publica los tuyos poniendo siempre #Bcnpelsveïns

La presión al Ayuntamiento para que se eche atrás y renueve el encargo es básica. 

Demostremos de lo que somos capaces las compañeras y compañeros de BSM.


BSM EN LLUITA!!!!


COMITE EMPRESA BSM

Los recortes llegan a los vigilantes de pisos turísticos

Contención. Es una palabra que también ha comenzado a sonar en el Barcelona Serveis Municipals (BSM). Y también ajustes. Dos sustantivos que ayer tomaron fuerza después de que trascendiera la supresión del “servicio de visualizadores” que persigue desde abril del año pasado a los pisos turísticos ilegales que hay en la ciudad. Un final de servicio anunciado de repente, que podría dejar a 14 personas en la calle y que ha generado malestar entre los trabajadores de la empresa municipal que no entienden el por qué, más allá de que se deba a un posible recorte. El servicio se lleva a cabo desde BSM, aunque quien paga es el Ayuntamiento. El coste aproximado es de dos millones de euros, aunque el ahorro no sería por ese total, ya que el servicio también lo desarrolla personal fijo municipal.






“Hay una quincena de trabajadores, que han estado muy bien formados, que se van a la calle. Y no nos dan explicaciones“, lamentó el responsable de CC.OO. en BSM, Juanjo Oliva. “Sabemos de los recortes que se están haciendo en el Ayuntamiento... pero esto no nos lo esperábamos”, añadieron fuentes de UGT, sindicato que también lamentó la forma, sin diálogo, en la que se ha anunciado la rescisión del contrato a fecha de 31 de diciembre. Hay una cláusula que permite romperlo de forma unilateral, pero no se comprende, dado que el Ayuntamiento era el primero que se vanagloriaba del servicio.


Además de las 14 personas que ven peligrar su puestos de trabajo (tenían contrato de obra y servicio), otras 27, fijos de BSM, se tendrán que recolocar en otros puestos. “El Ayuntamiento debe hacerse cargo de los trabajadores que se quedan sin empleo. Tiene un deber social”, remarcó el líder de CC.OO.

Sindicatos y oposición relacionan la decisión imprevista con los ajustes que lleva a cabo el Consistorio.



Desde la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) se reclamaron también explicaciones al gobierno de Colau y más después de que la teniente de Alcalde Janet Sanz, a través de Twitter, dijera ayer que el servicio se mantendrá, pero que ahora se contratará directamente desde el Consistorio. “¿Por qué ahora el Ayuntamiento contratará al personal directamente? ¿Puestos de trabajo a dedo?”, preguntó CSIF a través de un comunicado. Fuentes municipales insistieron en que la continuidad del servicio es “incuestionable” y que se mantendrá y consolidará. No entraron a valorar si la rescisión responde a una forma de ajustar gastos de cara a la elaboración de presupuestos del 2019.

“El gobierno de Colau tiene que explicar si estamos delante de un nuevo recorte encubierto”, manifestó la concejal del PSC, Montserrat Ballarín. “Es incompatible decir que se lidera la lucha contra pisos turísticos ilegales y suprimir por la puerta de detrás el servicio de inspección y visualización contra los pisos turísticos”, añadió la edil socialista. ERC llevará al pleno una iniciativa para mantener los puestos de trabajo. El edil republicano Jordi Coronas insistió en que el de los pisos turístico es un “problema no resuelto” y señaló que acabar con el servicio haría que el control sólo lo ejercieran las empresas de alquiler turístico.
“No damos por buena la tesis de que hay que eliminar esta unidad porque el problema no existe”, manifestó, por su parte, la concejal del PDECat Sònia Recasens. “Reclamamos al Ayuntamiento que vele y asegure a estos trabajadores su futuro laboral y mantenga las condiciones y el trabajo actual”, añadió.
“Es una muestra más del caos de gestión que gobierna en el Ayuntamiento desde la llegada de Colau”, señaló la líder de Ciudadanos, Carina Mejías. El portavoz del PP, Javier Mulleras exigió también explicaciones y mostró “todo su apoyo” a los trabajadores de BSM.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

divendres, 19 d’octubre del 2018

MANIFEST: PER LA CONTINUÏTAT DE L’ENCÀRREC DE L’AJUNTAMENT DE VISUALITZADORS DE PISOS TURÍSTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

QUI SOM ELS VISUALITZADORS?

  1.  La figura del Visualitzador neix el juny de 2016 mitjançant un Pla d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de cercar tots aquells pisos turístics que s’anuncien online i que no tenen cap llicència per fer-ho o que incompleixen les condicions de la llicència o normativa turística. L’equip de treball en aquests inicis va ser de 20 persones.  
  2. El Pla d’Ocupació finalitza el desembre de 2016 amb uns resultats molt positius; d’aquí que la Gerència d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament veu la necessitat de continuar amb el projecte i fa l’encàrrec a l’empresa de Barcelona Serveis Municipals (B:SM). L’encàrrec dobla la quantitat de treballadors inicial i es preveu que les funcions dels Visualitzadors siguin més àmplies per tal que puguin donar servei també en altres tipus de visualitzacions a la via pública.
  3. El maig de 2017 es forma a l’empresa B:SM un equip de 40 Visualitzadors amb el mateix objectiu que el 2016: reduir la quantitat de pisos turístics il·legals de la ciutat de Barcelona. Aquest equip està compost per 14 persones de nova incorporació i la resta de la pròpia empresa.


PERQUÈ ÉS NECESSÀRIA LA PRESÈNCIA DE VISUALITZADORS A  BARCELONA?

  1. Barcelona és una ciutat atractiva, cosmopolita, integradora i en constant moviment però també és una ciutat on cada dia és més complicada la convivència entre els seus veïns. Una de les causes d’aquesta problemàtica és l’oferta d’allotjaments i habitatges turístics il·legals.  
  2. Els Visualitzadors/es som treballadors que estem diàriament a peu de carrer, tractant directament amb els ciutadans, veïns de la ciutat de Barcelona i turistes. Tenim l’experiència acumulada al llarg de 2 anys amb el tracte veïnal. Les comunitats dels veïns de la ciutat de Barcelona estant patint cada dia la presència del turisme a les finques on viuen. En moltes ocasions, aquesta situació provoca malestar, soroll i inseguretat per la desconeixença de les persones que entren i surten. Els Visualitzadors som persones properes a la ciutadania i, per tant, suposem un recolzament i una esperança pels veïns a resoldre aquesta situació.
  3. Hi ha molta feina a fer encara. La Unitat de Visualitzadors estem treballant en informes inacabats i que, per tant, no han arribat a la Direcció de Serveis d’Inspecció per tal de poder-los tirar endavant. De la mateixa manera, tenim cerques pendents i pisos encara per comprovar a peu de carrer. A més a més, la tendència de l’oferta d’allotjaments turístics cada cop és més complicada: el lloguer d’un habitatge sencer passa a ser d’habitacions, pisos segregats, allotjaments amb sobreocupació, nova normativa per les habitacions...
  4. El personal operatiu de la Direcció de Serveis d’Inspecció que treballa diàriament amb la unitat de Visualitzadors reclama la necessitat de tots nosaltres. En tot moment ha estat un treball conjunt, amb reunions quinzenals, amb contacte electrònic/telefònic constant, sempre sabent que anem en la mateixa direcció per assolir els mateix objectiu: eliminar l’activitat d’allotjament turístic il·legal de la ciutat de Barcelona.
  5. Els Visualitzadors/es treballem de la mà dels inspectors/es i, per tant, es requereix de la nostra tasca per tal que els resultats continuïn sent positius i visibles. Som 40 persones especialitzades en realitzar la nostra professió i, si deixem de ser-hi, els resultats segur que es ressentiran en detriment a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat de Barcelona.


QUINA ÉS LA REALITAT EN EL DIA D’AVUI SOBRE ELS VISUALITZADORS?

  1. Eliminació de l’encàrrec per part de la Gerència d’Ecologia Urbana. Aquest decisió afecta directament a 40 treballadors motivats, especialitzats i engrescats amb l’objectiu i el projecte. D’aquests, 14 visualitzadors/es de B:SM tenen contracte d’obra i servei i a partir de l’1/01/2019 es trobaran en situació d’atur. La resta del personal de la Unitat que és fixa, hauria de ser reubicada en altres llocs de treball de B:SM.
  2. El personal operatiu de la Direcció de Serveis d’Inspecció reclama la continuïtat de la nostra presència al carrer i la nostra tasca de suport als inspectors. Estan en total desacord en la mesura presa recentment.
  3. La problemàtica de l’activitat d’allotjament turístic il·legal continua vigent. Les plataformes web encara no compleixen amb la legalitat.
  4. Barcelona necessita un control del turisme per garantir el benestar dels veïnats i dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat.
  5. Per tots els punts exposats fins ara, la Unitat de Visualitzadors i Visualitzadores de B:SM demanem la continuïtat de la nostra tasca i el compromís de l’Ajuntament per mantenir l’encàrrec. D’aquesta manera podrem seguir treballant per atendre les necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona.
   

- Per descarregar l'arxiu PDF -