Hastag

#Visualitzadors / #VisualitzadorsEnLluita / #BCNsealquila / #BCNeslloga / #SeAlquilaBarcelona / #EsLlogaBarcelona / #BCNpelsveïns / #Gentrificació

Dóna'ns suport!

Si vols donar-nos suport, introdueix el teu correu electrònic:

Delivered by FeedBurner

Entrada destacada

MANIFEST: PER LA CONTINUÏTAT DE L’ENCÀRREC DE L’AJUNTAMENT DE VISUALITZADORS DE PISOS TURÍSTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

QUI SOM ELS VISUALITZADORS?   La figura del Visualitzador neix el juny de 2016 mitjançant un Pla d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona...

divendres, 19 d’octubre del 2018

MANIFEST: PER LA CONTINUÏTAT DE L’ENCÀRREC DE L’AJUNTAMENT DE VISUALITZADORS DE PISOS TURÍSTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

QUI SOM ELS VISUALITZADORS?

  1.  La figura del Visualitzador neix el juny de 2016 mitjançant un Pla d’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de cercar tots aquells pisos turístics que s’anuncien online i que no tenen cap llicència per fer-ho o que incompleixen les condicions de la llicència o normativa turística. L’equip de treball en aquests inicis va ser de 20 persones.  
  2. El Pla d’Ocupació finalitza el desembre de 2016 amb uns resultats molt positius; d’aquí que la Gerència d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament veu la necessitat de continuar amb el projecte i fa l’encàrrec a l’empresa de Barcelona Serveis Municipals (B:SM). L’encàrrec dobla la quantitat de treballadors inicial i es preveu que les funcions dels Visualitzadors siguin més àmplies per tal que puguin donar servei també en altres tipus de visualitzacions a la via pública.
  3. El maig de 2017 es forma a l’empresa B:SM un equip de 40 Visualitzadors amb el mateix objectiu que el 2016: reduir la quantitat de pisos turístics il·legals de la ciutat de Barcelona. Aquest equip està compost per 14 persones de nova incorporació i la resta de la pròpia empresa.


PERQUÈ ÉS NECESSÀRIA LA PRESÈNCIA DE VISUALITZADORS A  BARCELONA?

  1. Barcelona és una ciutat atractiva, cosmopolita, integradora i en constant moviment però també és una ciutat on cada dia és més complicada la convivència entre els seus veïns. Una de les causes d’aquesta problemàtica és l’oferta d’allotjaments i habitatges turístics il·legals.  
  2. Els Visualitzadors/es som treballadors que estem diàriament a peu de carrer, tractant directament amb els ciutadans, veïns de la ciutat de Barcelona i turistes. Tenim l’experiència acumulada al llarg de 2 anys amb el tracte veïnal. Les comunitats dels veïns de la ciutat de Barcelona estant patint cada dia la presència del turisme a les finques on viuen. En moltes ocasions, aquesta situació provoca malestar, soroll i inseguretat per la desconeixença de les persones que entren i surten. Els Visualitzadors som persones properes a la ciutadania i, per tant, suposem un recolzament i una esperança pels veïns a resoldre aquesta situació.
  3. Hi ha molta feina a fer encara. La Unitat de Visualitzadors estem treballant en informes inacabats i que, per tant, no han arribat a la Direcció de Serveis d’Inspecció per tal de poder-los tirar endavant. De la mateixa manera, tenim cerques pendents i pisos encara per comprovar a peu de carrer. A més a més, la tendència de l’oferta d’allotjaments turístics cada cop és més complicada: el lloguer d’un habitatge sencer passa a ser d’habitacions, pisos segregats, allotjaments amb sobreocupació, nova normativa per les habitacions...
  4. El personal operatiu de la Direcció de Serveis d’Inspecció que treballa diàriament amb la unitat de Visualitzadors reclama la necessitat de tots nosaltres. En tot moment ha estat un treball conjunt, amb reunions quinzenals, amb contacte electrònic/telefònic constant, sempre sabent que anem en la mateixa direcció per assolir els mateix objectiu: eliminar l’activitat d’allotjament turístic il·legal de la ciutat de Barcelona.
  5. Els Visualitzadors/es treballem de la mà dels inspectors/es i, per tant, es requereix de la nostra tasca per tal que els resultats continuïn sent positius i visibles. Som 40 persones especialitzades en realitzar la nostra professió i, si deixem de ser-hi, els resultats segur que es ressentiran en detriment a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat de Barcelona.


QUINA ÉS LA REALITAT EN EL DIA D’AVUI SOBRE ELS VISUALITZADORS?

  1. Eliminació de l’encàrrec per part de la Gerència d’Ecologia Urbana. Aquest decisió afecta directament a 40 treballadors motivats, especialitzats i engrescats amb l’objectiu i el projecte. D’aquests, 14 visualitzadors/es de B:SM tenen contracte d’obra i servei i a partir de l’1/01/2019 es trobaran en situació d’atur. La resta del personal de la Unitat que és fixa, hauria de ser reubicada en altres llocs de treball de B:SM.
  2. El personal operatiu de la Direcció de Serveis d’Inspecció reclama la continuïtat de la nostra presència al carrer i la nostra tasca de suport als inspectors. Estan en total desacord en la mesura presa recentment.
  3. La problemàtica de l’activitat d’allotjament turístic il·legal continua vigent. Les plataformes web encara no compleixen amb la legalitat.
  4. Barcelona necessita un control del turisme per garantir el benestar dels veïnats i dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat.
  5. Per tots els punts exposats fins ara, la Unitat de Visualitzadors i Visualitzadores de B:SM demanem la continuïtat de la nostra tasca i el compromís de l’Ajuntament per mantenir l’encàrrec. D’aquesta manera podrem seguir treballant per atendre les necessitats dels veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona.
   

- Per descarregar l'arxiu PDF -




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada